Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SBF


Efter förra årets succé där han fullkomligen dominerade WRC 2 och tog hem VM-guldet i klassen är nu Pontus Tidemand redo att starta en ny tävlingssäsong.
 
Hopp och förtvivlan. Spänning och frustration. Årets premiärtävling i NHRA bjöd på det mesta.
 
I premiärhelgen satte ett misstag stopp för finalkörningen. I den andra deltävlingen var det inget som kunde stoppa Kevin Eriksson från att köra hem segern när RallyX on Ice gästade VM-banan i Höljes.
 
På lördag gästar vinterserien av rallycross, RallyX on Ice, VM-banan i Höljes. Är du inte på plats kan du följa tävlingen live på sbfplay.se
 
Medan snön fortfarande ligger djup runt om i Sverige, drar nu under den kommande helgen dragracingsäsongen igång i USA. Jonnie Lindberg står startklar med högt satta mål.
 
Felix Rosenqvist kommer fortsätta tävla på japansk mark även under säsongen 2018, men byter från formelbilsserien Super Formula till landets absolut mest prestigefyllda racingmästerskap Super GT.
 
Förr i tiden fick barn tidigt lära sig att sitta still. Idag är problemet det omvända. 2 av 3 svenska barn och ungdomar rör sig mindre än vad WHO rekommenderar*. Och stillasittande livsstil ökar i alla åldrar. Det måste bli ändring på det.
 
Finalen av RallyX on Ice körs i norska Gol den 3 mars och den kommer att sändas live på SVT.
 
Perioden för planering av kommande SM-veckor är i full gång. I vecka 12 körs SM-veckan vinter 2018 i Skellefteå. Men redan i helgen kickade sommarens vecka i gång med en träff i Helsingborg.
 
Sundsvall står som värd för SM-veckan vintern 2019. Det betyder att 10-års jubileet firas i samma stad där allting började 2009.
 
Felix Rosenqvist stod för en kraftig upphämtning i lördagens Formel E-race i Santiago, Chile, när han avancerade tio placeringar på sin väg mot fjärde plats och viktiga mästerskapspoäng.
 
 
Rally Vännäs blev en hård fight mellan hemmahoppet Jörgen Jonasson och landslagsföraren Fredrik Åhlin. En snurrning bäddade för att Åhlin vann SM-premiären.
 
I helgen startar Rally-SM och Mittmedia är med från start när det sänder från premiärtävlingen i Vännäs efter att ha förvärvat rättigheterna för tre deltävlingar.
 

Idrottslyftet 2018 öppnat

(2018-02-01 12:23)
Nu har Idrottslyftet för 2018 öppnat. För 2018 finns det för Svensk Bilsport fyra fokusområden utifrån de ramar som är satta av Riksidrottsförbundet.
 
12

fb

 

 logga

 

 LBC-logo

  

Engelbrekts Motor 2617643_medium

  

tannre125x125

 HilmerB&T

 Reklamtryck-logo_top

 

YH.s färg

 Eda El o Hushallsservice

  

Postadress:
SMK Eda
Box 46
67321 Charlottenberg

Besöksadress:
Hökedalens motorstadion, Hökedalsvägen
67392 Charlottenberg

Kontakt:
Tel: 070-362 07 71
E-post: smkeda@telia.com

Se all info