Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SBF


Svensk Bilsports huvudpartner Skruvat.se fyller 10 år, de firar med 30% kampanj, läs mer nedan
 
Efter sina fina framgångar under 2018 och andra raka segern i Rallycross-VM har Johan Kristoffersson blivit nominerad till årets manliga idrottare på Svenska Idrottsgalan.
 
I helgen körs VM-loppet för Formel 3 i Macau. Joel Eriksson återvänder till den klassiska tävlingen i jakt på den seger som så snöpligt undgick honom i fjol.
 
Riksidrottsstyrelsen har i helgen beslutat om ytterligare åtgärder för att stärka idrottens värdegrund och det barnrättsliga arbetet inom idrotten.
 
 
 
Sveriges enda tidigare Formel 1-bana Anderstorp är tillbaka på STCC-kalendern den 1-2 juni och kommer att köras tillsammans med Sportsbilsfestivalen.
 
Samhället är i ständig rörelse och förändring och nu är det dags för Svensk Bilsport att trycka på gasen. Vi har påbörjat en förändringsresa mot att bli bättre, snabbare och modernare.
 
 
Svensk Bilsport paketerar om i sitt utbud av sportgrenar. En av alla grenar har tidigare varit Nya Tävlingsformer, som inrymt bland annat Drivers Open och Konbana. Nu har styrelsen tagit beslut om att byta namn på grenen till Enkel Bilsport.
 
Idag stod det klart att den svenska deltävlingen av VM-serien i rallycross i Höljes får fortsatt förtroende av promotorn IMG. Ett avtal på fem nya år är säkrat.
 
Opel Motorsport utser Elias Lundberg som fabriksförare i deras juniorteam 2019.
 
Vid STCC-tävlingar på Karlskoga Arena den 18-19 augusti 2018 blev tre förare uteslutna ur race l och en förare ur race 2 av domarjuryn. Detta grundat på tekniska protester (avgassystem).
 
Helgen 17-18 november på Radisson Blu Arlandia Hotel håller Svensk Bilsport en sportgrenskonferens för samtliga sportgrenar för framtida planering och utbildningar.
 
När folkracefesten NGK-Masters avgörs i helgen kommer det stå två världsmästare på startlinjen, Johan Kristoffersson och Pontus Tidemand. För den som inte är på plats kan tävlingen ses på SBFPlay.
 
12

fb

 

 logga 

 

 LBC-logo

  

Engelbrekts Motor 2617643_medium

  

tannre125x125

 HilmerB&T

 Reklamtryck-logo_top

 

YH.s färg

 Eda El o Hushallsservice

 

  

Postadress:
SMK Eda
Box 46
67321 Charlottenberg

Besöksadress:
Hökedalens motorstadion, Hökedalsvägen
67392 Charlottenberg

Kontakt:
Tel: 070-362 07 71
E-post: smkeda@telia.com

Se all info