Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SBF


Joel Eriksson slutar tvåa totalt i 2017 års upplaga av FIA F3 European Championship, Europamästerskapet för Formel 3.
 
Bilsport är en av ytterst få idrotter där tjejer och killar tävlar mot varandra på samma villkor. Ändå är killarna kraftigt överrepresenterade. Det vill vi Idrottslyftsprojektet Gokartskola för tjejer ändra på.
 
Två segrar, en andraplats: den senaste deltävlingen för Formel 3-EM tillhörde Joel Eriksson. Nu väntar säsongsfinalen.
 

Nya mästare i rallycross

(2017-10-11 06:43)
De nationella klasserna i rallycross avslutade sitt mästerskap i Västerås. SM-guld blev det till Fredrik Larsson, MK Speed, Niclas Härdevik Norström, MSK Hammaren, Joacim Rollving, Tomelilla MK och riksmästare Rasmus Karlsson, SMK Nyköping.
 
Gustav Malja hade det tungt när säsongens näst sista Formel 2-deltävling avgjordes i ett soldränkt Jerez i södra Spanien i helgen.
 
I samband med den sista deltävlingen av årets SM i rally inträffade en allvarlig olycka när en bil gick av vägen. Efter olyckan har nu Tekniska kommittén utrett frågan. Resultatet blir en justering i den nationella homologeringshandlingen.
 
Jimmy Eriksson slutade precis utanför pallen i helgens stora säsongsfinal för Blancpain GT Series i spanska Barcelona, och blir trea totalt i långloppsserien Endurance Cup redan under sin första säsong i GT-bilsracing.
 

Ekström vinnare igen

(2017-10-01 16:06)
Det blev Mattias Ekström som satte stopp på Johan Kristofferssons segerparad när Audiföraren i Tyskland tog säsongens fjärde seger.
 
Inför årets säsong växlade Jimmy Eriksson över från formel- till GT-bilsracing. I helgen når Blancpain GT Series sin slutdestination vid den stora finalen i Barcelona.
 
När VM-serien i rallycross beger sig till Tyskland för den elfte rundan får VM-förarna sällskap av en svensk som till vardags tävlar på andra sidan Atlanten. Sebastian Eriksson.
 
Joel Eriksson slog tillbaka med full kraft i Europamästerskapet för Formel 3 när han körde hem en dubbelseger i sin bästa F3-helg någonsin.
 
Thomas Bryntesson och William Nilsson kunde njuta i guldhattar efter RallyX Nordics avslutande deltävling på Strängnäs Motorstadion.
 
Nu är det klart att RallyX Nordic-finalen på Strängnäs Motorstadion får extra krydda. Till startfältet ansluter sig nämligen 19-åriga EM-stjärnan Magda Andersson och GRC-föraren Oliver Eriksson.
 
Efter ett par tunga deltävlingar i Formel 3-EM är Joel Eriksson ute efter revansch.
 
Felix Rosenqvist har förlängt sitt kontrakt med det indiska Formel E-teamet Mahindra Racing och är klar för en andra säsong i det snabbväxande elbilsmästerskapet.
 
12

fb

 

 logga

 

 LBC-logo

  

Engelbrekts Motor 2617643_medium

 

tannre125x125

 HilmerB&T

 Reklamtryck-logo_top

 

YH.s färg

 Eda El o Hushallsservice

 Gigalube 4191083_medium

 Brunskogs grav o bygg 4188723_medium

Postadress:
SMK Eda
Box 46
67321 Charlottenberg

Besöksadress:
Hökedalens motorstadion, Hökedalsvägen
67392 Charlottenberg

Kontakt:
Tel: 070-362 07 71
E-post: This is a mailto link

Se all info