Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SBF


Med tanke på det rådande väderläget med extrem torka och risk för bränder i terrängen så uppmanar Svenska Bilsportförbundet er att ta kontakt med räddningstjänsten, markägare och länsstyrelse i god tid inför ett evenemang.
 
 
Den jämnaste STCC-säsongen någonsin med sex segrare på sex tävlingar nådde halvtid med Västkustloppet på Falkenbergs Motorbana där Robert Dahlgren och Mattias Andersson tog hand om segerpokalerna.
 
SM-veckan i Helsingborg fortsätter. Likaså bilsporten. I tisdags var det karting som kördes. Idag var det rally och crosskart som stod för underhållningen. Också det vid Väla Motorstadion.
 
Jimmy Ålund från Norrköping satte blågul prägel på Dragracing-EM i Finland.
 
Under den här veckan pågår ett av Sveriges i särklass största idrottsevenemang, SM-veckan. SM-veckan som i sommar genomförs i Landskrona/Helsingborg. För Bilsporten blir det SM-tävlingar inom fyra olika sportgrenar.
 
På tisdag smygstartar SM-veckan och det är bilsporten med kartingen som är först ut när medaljerna ska fördelas vid Väla motorstadion i Helsingborg. En tävling som sänds i SBFPlay och SVTPlay.
 
Inget tycks kunna stoppa Johan Kristoffersson i rallycrossens VM-serie. När den sjätte rundan i helgen avgjordes i Sverige tog han sin femte vinst för säsongen.
 
När VM-serien i rallycross gör sig redo för den sjätte rundan är det mot Sverige och värmländska Höljes som världens rallycrossblickar riktas.
 
29 - 30 juni är det äntligen dags för andra deltävlingen i Svenska mästerskapet i drifting, denna gång i Skara. Tävlingen kan ses på både SBFPlay och MittMedias plattformar.
 
När SM-veckan gästar Helsingborg i sommar finns åter Radiostyrd bilsport med. Sportgrenen har varit med sedan 2015. Mycket tack vare Dallas Matheisen. Nu kommer mästerskapet i SM-veckan bära hans namn.
 

Solberg dominerade i Norge

(2018-06-25 08:23)
Ingen kunde stoppa den unge Solbergs framfart när RallyX Nordic körde den tredje deltävlingen av årets serie. När allt var över var det Oliver Solberg som fick kliva överst på pallen.
 
Joel Eriksson såg till att han alltjämt tagit poäng vid varje DTM-deltävling så här långt under 2018 genom att inkassera ett nytt topp tio-resultat under en extremt jämn helg på Norisring i Nürnberg.
 
18-åringen ligger inför den tredje deltävlingen på fjärde plats i RallyX Nordic, med endast tre poäng upp till andraplatsen.
 
Säsongens enda stadslopp, sommarens stora publikfest, på hemmaplan för BMW: helgens DTM-tävlingar på Norisring blir något alldeles extra.
 
12

fb

 

 logga

 

 LBC-logo

  

Engelbrekts Motor 2617643_medium

  

tannre125x125

 HilmerB&T

 Reklamtryck-logo_top

 

YH.s färg

 Eda El o Hushallsservice

 

  

Postadress:
SMK Eda
Box 46
67321 Charlottenberg

Besöksadress:
Hökedalens motorstadion, Hökedalsvägen
67392 Charlottenberg

Kontakt:
Tel: 070-362 07 71
E-post: smkeda@telia.com

Se all info