Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SBF


Timmy Hansen ny VM-ledare

(2019-09-15 14:19)
Från mörker till solskenshistoria i regn. Så kan helgen beskrivs i korthet för Timmy Hansen som lämnar Riga och den nionde deltävlingen av VM-serien i rallycross som ny ledare. En poäng före tvåan Andreas Bakkerud.
 
Två poäng skiljer dem åt. Ledande Andreas Bakkerud och tvåorna, bröderna Timmy och Kevin Hansen. Två tävlingar återstår. Maxpoängen är 60. Ingen kommer vika ner sig när den näst sista VM-tävlingen i rallycross avgörs.
 

Årets utmärkelser

(2019-09-12 13:52)
Möjligheten att föreslå kandidater till årets utmärkelser är öppen.
 
Nu är det dags! Årets viktigaste helg står för dörren – VM i KZ2. Även om motståndet är sylvasst har Europamästaren Emil Skärås höga förväntningar.
 
Riksidrottsförbundet och Folksam har tillsammans gjort förbättringar i er föreningsförsäkring. Föreningsförsäkring Bas som den nu heter är det grundskydd ni kostnadsfritt har via RF och täcker de flesta föreningars basbehov.
 
Banan var inledningsvis lite fuktig på lördagen och det kom några stänk när Xtreme stod och väntade på sin final på söndagen, i övrigt var det perfekta förhållanden på Strängnäs Motorstadion.
 
Inom ramen för Svensk Bilsport finns tre minnesfonder som förbundet förvaltar. Nu är det dags att ansöka om stipendium.
 
EM i dragracing avgjordes traditionsenligt på Engelska Santa Pod Raceway under FIA Euro Finals tävlingen 6-8 september.
 

Bilsportgalan 2020

(2019-09-09 08:03)
Den årliga Bilsportgalan med festligheter, högklassig underhållning och utdelning av Bilsport Awards, SM-medaljer och förtjänsttecken har skett genom ett samarbete mellan motorförlaget Albinsson & Sjöberg och Svenska Bilsportförbundet sedan 2004.
 
Patrik Flodin från Ilsbo heter årets svenske mästare i rally. Mästerskapet bärgar han genom att vinna East Sweden Rally.
 
Med bara en vecka kvar till starten av Rally Turkiet står det klart att ytterligare en chans väntar på Pontus Tidemand hos M-Sport i deras Ford Fiesta WRC.
 
Sex år sedan är det som det senast kördes svenskt mästerskap i Crosskart på Strängnäs Motorstadion. Nu är det åter dags.
 
Felix Rosenqvist körde hem sin andra pallplats för året när han slutade tvåa bakom storstjärnan Will Power i IndyCar-säsongens näst sista race i Portland, USA.
 

Svenskt silver i Spanien

(2019-09-03 06:57)
Det blev nya fina svenska framgångar inom Radiostyrd Bilsport i helgen då David Ronnefalk körde hem ytterligare en internationell medalj när han tog EM-silver.
 
Det blev en blågul helg i Frankrike där hela VM-pallen bestod av svenska förare och där Robin Larsson säkrade EM-guldet.
 
12

fb

 

logga 

 

 

 LBC-logo

  

Engelbrekts Motor 2617643_medium

  

tannre125x125

 HilmerB&T

 Reklamtryck-logo_top

YH.s färg

 Eda El o Hushallsservice

 

 

  

Postadress:
SMK Eda
Box 46
67321 Charlottenberg

Besöksadress:
Hökedalens motorstadion, Hökedalsvägen
67392 Charlottenberg

Kontakt:
Tel: 0703620771
E-post: smkeda@telia.com

Se all info