Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SBF


Även i år har Kristianstad Kartingklubb tilldelats att arrangera VM i Karting. I år för de direktdrivna klasserna OK och Junior som kommer att göra upp om VM-titeln på Åsum Ring den 21-23 september.
 
Svenska Bilsportförbundets (SBF) Disciplinnämnd meddelar i dag att PWR Racing frias från diskvalificering under STCC-tävlingarna på Gelleråsen Arena.
 
Emil Bergkvist från Torsåker är juniorvärldsmästare i rally, detta står klart efter att han och kartläsaren Patrik Barth vunnit finaltävlingen i Turkiet.
 
Ny seger. Nya poäng. Kristoffersson har 73 poängs försprång till jagande Mattias Ekström. Det är totalt nittio kvar att köra om i VM-serien.
 
Nytt rekord igen i svenskt mästerskap för Crosskart – 161 anmälda till finalen i Haninge. I 650cc toppar två förare på exakt samma poäng och i Mini deltar en e-crosskart. Om du inte är på plats kan du se SM-finalerna live i SBFPlay.
 
Spelbolagsmarknaden växer och överallt sprids budskap från alla de aktörer som finns på marknaden. Nu har Riksidrottsförbundet tagit fram en policy för samverkan med spelbolag.
 
Efter några månaders uppehåll är rallyesset Pontus Tidemand tillbaka i VM-cirkusen och plockar återigen upp jakten på WRC 2-titeln.
 
För tredje året i rad rustar Lima MS till SM-final i backe tredje helgen i september. Lämpligt nog är det uppför kurviga Mattsåsbacken till motorstadion som gäller.
 
Årets Karting-VM i de växlade klasserna KZ och KZ2 avgjordes denna helg i Genk. Totalt var det 105 startande i KZ2 och stenhårt att ens kvala till final.
 
EM i dragracing avgjordes traditionsenligt på Santa Pod Raceway under FIA Euro Finals tävlingen 7-9 september.
 
Johan Kristoffersson dansade regndans inför STCC-tävlingarna i Norge där han med två dominerande segrar i svåra förhållanden tog hand om mästerskapsledningen med 14 poäng över tidigare ledaren och huvudrivalen Robert Dahlgren.
 
Totalsegrare i East Sweden Rally och guldmedaljörer i Trimmat 4WD blev Martin Berglund och Joakim Gevert. I Trimmat 2WD gick guldet till Patrik Flodin/Göran Bergsten.
 

Tid för nya utmärkelser

(2018-09-10 07:00)
Varje år delar Svensk Bilsport ut ett antal olika utmärkelser inom olika kategorier till personer i bilsportrörelsen. Nu är det hög tid att skicka in förslag till juryn.
 
Inom ramen för Svensk Bilsport finns tre minnesfonder som förbundet förvaltar. Nu är det dags att ansöka om stipendium.
 
För att kunna plocka ut någon form av licens inom Svensk Bilsport måste personen finnas med i Svensk Bilsports administrativa system LoTS. Men även i idrottens egna system IdrottOnline som alla idrottsföreningar i Sverige har.
 
12

fb

 

 logga

 

 LBC-logo

  

Engelbrekts Motor 2617643_medium

  

tannre125x125

 HilmerB&T

 Reklamtryck-logo_top

 

YH.s färg

 Eda El o Hushallsservice

 

  

Postadress:
SMK Eda
Box 46
67321 Charlottenberg

Besöksadress:
Hökedalens motorstadion, Hökedalsvägen
67392 Charlottenberg

Kontakt:
Tel: 070-362 07 71
E-post: smkeda@telia.com

Se all info