Hoppa till sidans innehåll

Rally Sweden uppdatering 3

19 JAN 2020 11:35
Information till SMK Edas funktionärer
  • Uppdaterad: 19 JAN 2020 11:35

Ny tidplan för fredag och lördag, se separat info.

Googleöversatt meddelande 4/2 som bl.a.innebär att vår SS Nyckelvattnet körs en gång på fredag och en gång på lördag. Oklart med tider nu. Hoppas ni kan ställa upp på detta. Sprid gärna vidare.

Hälsningar Ola

Grönt ljus för Rally Sweden

FIA-inspektionen bekräftar att rallyt fortsätter.
Nästa Rally Sweden (13 - 16 februari), andra omgången av FIA World Rally Championship, går vidare efter en positiv inspektion av evenemangsrutten av FIA på tisdag.
Efter otroligt varmt väder i Värmlandsregionen och över gränsen i Norge inspekterade FIA: s sportsliga delegat Timo Rautiainen de speciella etapperna för att kontrollera förutsättningarna för WRC: s enda rena vinterrunda.
Hans rapport diskuterades av Rally Sweden-arrangörer, FIA, WRC Promotor och tillverkarteam i kväll (tisdag) och ett ruttförslag har kommit fram.
Rallyt kommer att inkludera konkurrensåtgärder på alla fyra dagar som ursprungligen schemalagd, med en modifierad resplan som ska slutföras av arrangörerna. Den nya tidtabellen kommer att innehålla ungefär 180 km spektakulära hastighetstester och full mästerskapspoäng kommer att delas ut.

Rallyt kommer att öppnas på torsdag kväll med den traditionella startceremonin och head-to-head specialsträcka på den fanfavorit Karlstad travbanan.

På fredagen kommer ett morgonpass över Norges Hof-Finnskog- och Finnskogen-sträckor och Nyckelvattnet-testet över gränsen i Sverige. Dagen avslutas av Torsby Sprint-scenen, som avslutas vid ingången till den populära evenemangsserviceparken.
Lördagen följer en identisk rutt och två pass över Likenas etapp kommer att slutföra evenemanget på söndag. Den andra körningen genom Likenas kommer att utgöra live TV Wolf Power Stage.
"Det är fantastiskt att kunna bekräfta att Rally Sweden kommer att fortsätta", säger evenemangschef Glenn Olsson.
”Många människor har arbetat extremt hårt de senaste dagarna så att vi kan nå denna position, och jag är glad att fans, TV-tittare och konkurrenter kommer att kunna njuta av en av WRC: s mest spektakulära och snabbaste fixturer.
”Vi välkomnar fans till skogen som planerat. De som inte kan delta i evenemanget personligen kommer att kunna njuta av live-TV-täckning på lördag och söndag, liksom liveströmning av alla scener på WRC + All Live. ”

 

Kommuniké från rallyt 4/2 i Googleöversättning:

Representanter från Rally Sweden, FIA och WRC Promotor höll igår (3 februari) ytterligare diskussioner om statusen för andra omgången av FIA World Rally Championship, som kommer att äga rum i Värmlandsregionen i Sverige och över gränsen till Norge 13 - 16 februari. Det har fallit snö i rallyregionen de senaste dagarna. Men det oåterkalleligt varma vädret och nuvarande väderprognoser fortsätter att ge bekymmer om vägarnas lämplighet i de speciella stadierna för att tillåta händelsen att gå vidare som planerat. Ytterligare anpassning till tillverkarteamen kommer att ske och FIA kommer att göra en inspektion på plats av scenerna i början av denna vecka. För att förbättra WRC-händelsevillkoren har Rally Sweden Historic-evenemang därför avbrutits. - Vi fortsätter att undersöka alla möjliga sätt att se till att rallyt fortsätter. Förhållandena övervakas ständigt och situationen kommer att utvärderas med eventuella beslut som krävs denna vecka, säger Rally Sveriges VD Glenn Olsson.

Information till SMK Edas funktionärer på SS 4/7 Nyckelvattnet finns under Rally/Rally Sweden.

Är ju spännande med vädret: Prognos för Svullrya.

Alla Välkomna med, hör av Dej till Ola, 070-540 51 83!

Skribent: Ola Bergman
Epost: Adressen Gömd

fb

 

logga 

 

 

 

 LBC-logo

  

Engelbrekts Motor 2617643_medium

  

tannre125x125

 HilmerB&T

 Reklamtryck-logo_top

YH.s färg

 Eda El o Hushallsservice

 

 

  

Postadress:
SMK Eda
Box 46
67321 Charlottenberg

Besöksadress:
Hökedalens motorstadion, Hökedalsvägen
67392 Charlottenberg

Kontakt:
Tel: 0703620771
E-post: This is a mailto link

Se all info