Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SBF


Den 22 januari 2022 slås åter portarna upp till gala för Svensk Bilsport. I dagarna går inbjudningarna ut till landets medaljörer och nu öppnar även biljettluckorna för den som vill vara med och fira bilsporten.
 
FIA Rally Star är internationella bilsportförbundets satsning på att få fram en förare som ska köra Rally-VM i ett fabriksteam 2024. Uttagningarna börjar nu i Sverige och det första steget körs digitalt.
 

Licenssläpp 2022

(2021-11-29 08:20)
Nu börjar det nya året närma sig med stormsteg och vi är alla ivriga inför det nya bilsportåret. Den 8 december släpps licenserna för år 2022 och kan köpas via Lots eller appen Svensk Bilsport.
 
Johan Kristoffersson kom till den sista tävlingshelgen, 17 poäng bakom ledande Timmy Hansen. Han reste hem som världsmästare. Igen. För fjärde gången.
 
Det regnade VM-guld över Sverige sista helgen i november. I Ryssland säkrade nämligen svenskteamet Cyan Racing sitt femte raka VM-guld i teammästerskapet när dom körde hem titeln i FIA WTCR.
 
Nürburgring och Tyskland väntar för förarna i VM-serien i rallycross. En dubbeltävling över lördag söndag med 60 poäng som maximal utdelning. Det lutar hårt mot ett nytt svenskt VM-guld.
 
Svensk Bilsport tar nu nästa steg in i framtiden och utvecklar app för anbudsförfarandet inom Folkrace. Det beslutet togs på styrelsens möte under den gångna helgen i samband med återstartsträffen Bilsportkonferensen 2021.
 
Under den gångna helgens bilsportkonferens togs flera beslut och framåtriktade initiativ för Svensk Bilsport. En fråga för beslut var svenskt rally och Rally-SM 2022.
 
Carl Jansson körde hem segern när den fjärde deltävlingen av årets SM virtuell racing powered by Porsche avgjordes under tisdagskvällen.
 
Hon är en av fyra juniorer som reser till Italien för den sista uttagningshelgen innan en av juniorförarna i Girls On Track – FIA Rising Star får ta plats i Ferrari Driver Academy.
 

Återstart av bilsporten

(2021-11-22 12:21)
Över 260 bilsportare med spridning från samtliga distrikt, sportgrenar och arbetsgrupper fanns under helgen på plast på Quality Hotel Friends i Solna för att återstarta bilsporten. Och glädjen att mötas i verkligheten gick inte att ta miste på.
 

Jansson upp i serieledning

(2021-11-17 15:17)
Carl Jansson tog tillbaka serieledningen av SM virtuell racing by Porsche när den tredje deltävlingen kördes på Red Bull Ring.
 
Nürburgring är platsen där årets VM i rallycross ska avgöras. Sista helgen i november har Isak Sjökvist chansen att köra hem en bronsmedalj i rallycrossens RX2e-serie.
 
Rekryteringen har pågått sedan i somras, men nu är den färdig. Fyra sportgrenskoordinatorer är nu klara för att gå i gång med sitt arbete. 
 
I början av oktober klev Klara Andersson in i den internationella rallycrossen, när hon debuterade med en fjärde plats i klassen RX2e vid VM-tävlingen i Belgien. Nu är det klart att hon kör finaltävlingen sista helgen i november i Tyskland.
 
12

fb

 

logga 

 

 

 

 LBC-logo

  

Engelbrekts Motor 2617643_medium

  

 HilmerB&T

 Reklamtryck-logo_top

YH.s färg

 

 

 

  

Postadress:
SMK Eda
Box 46
67321 Charlottenberg

Besöksadress:
Hökedalens motorstadion, Hökedalsvägen
67392 Charlottenberg

Kontakt:
Tel: 0703620771
E-post: smkeda@telia.com

Se all info