Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SBF


Han har redan SM-medaljer i rally. Nu vill han ta det även i virtuellt rally. Mattias Adielsson har efter sin tredjeplats i femte deltävlingen kopplat ett litet grepp om bronset.
 
Att den virtuella bilsporten vuxit i coronatider har nog inte undgått någon. Nu finns chansen att söka projektstöd från Riksidrottsförbundet för att föreningen ska kunna ha en egen simulator.
 
I onsdags avslutades den fjärde deltävlingen av #sm virtuellt bildport rally by Hankook där det efter en andraplats i Argentina nu åter blev seger för Robin Jonsson.
 
Nu på fredag, den 15 maj, är det den sista dagen för din förening att ansöka om kompensationsstöd från Riksidrottsförbundet. Stödet är en del av det stödpaket på 500 miljoner kronor som regeringen avsatt till idrottsrörelsen för att kompensera...
 
Ikväll, onsdag 13 maj, kl 17.20-19.30 sänder vi Legends Speedracing LIVE på nätet. Du ser sändningen från Gelleråsen här på sbfplay.se
 
Med anledning av Covid-19 tvingas vi i utskottet att tillsammans med arrangerande klubb ta beslutet att SM i karting inte går att genomföra i augusti på Rasbo MKs nya anläggning.
 
Just nu körs #sm virtuell bilsport rally by Hankook där förarna avslutat den tredje deltävlingen som genomfördes virtuellt i Argentina. Och där var det Daniel Johansson som var snabbast.
 
Igår träffades Svenska Bilsportförbundets styrelse digitalt, för ett konstituerande möte efter att ordförande Lars Petterson tidigare i veckan avgått som ordförande. Daniel Nyman tar över som tillförordnad ordförande fram till årsmötet den 14 juni.
 
Intresset för den virtuella bilsporten växer och virtuell racing har under de senaste åren nått miljontals intresserade runt om i världen. Detta är något som däcktillverkaren Hankook nu vill vara en del av.
 
Idag meddelade Lars Pettersson att han avgår som ordförande med omedelbar verkar i Svenska Bilsportförbundet styrelse.
 
Svensk Bilsports hemsida kommer under en tid framöver byggas om en del Det gäller främst strukturen och rubriceringen. Detta kan medföra att du som användare kan finna en del saker dubbelt och uppleva det lite rörigare.
 
Racingsyskonen och tillika landslagsförarna Andreas och Jessica Bäckman väntar fortfarande på att deras racingsäsong ska dra igång. Som ett komplement till denna väntan har TCR Europe lanserat en ny e-sport serie där syskonen nu kommer till start.
 
Rallycrossföraren Klara Andersson som även är nybliven landslagsförare är nu klar för SET Promotions e-sportsatsning.
 
I kväll körs Race of Vikings och med finns åtta landslagsförare i startfältet. Sändningen startar 19:40.
 
Rådande Covid-19 pandemi har tvingat Svensk Bilsport att genomföra korttidspermitteringar av kansliets personal.
 
12

fb

 

logga 

 

 

 LBC-logo

  

Engelbrekts Motor 2617643_medium

  

tannre125x125

 HilmerB&T

 Reklamtryck-logo_top

YH.s färg

 Eda El o Hushallsservice

 

 

  

Postadress:
SMK Eda
Box 46
67321 Charlottenberg

Besöksadress:
Hökedalens motorstadion, Hökedalsvägen
67392 Charlottenberg

Kontakt:
Tel: 0703620771
E-post: smkeda@telia.com

Se all info