Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SBF


Ljusning för Rally Sweden

(2021-01-15 14:48)
Konkurshotet för Rally Sweden är undanröjt. Det står klart efter det att båda delägarna, Uvåns näringslivscenter och Svenska Bilsportförbundet, enats om att återställa kapital i bolag Svenska Rallyt AB.
 
Vid ett informationsmöte den 13 januari med Riksidrottsförbundet och specialförbunden delgavs de fortsatta riktlinjerna för att bedriva idrottsverksamhet fram till 24 januari.
 

Extra förbundsmöte

(2021-01-12 20:21)
Svenska Bilsportförbundets styrelse har mottagit en begären om extra förbundsmöte.
 
Här kommer ett första ”Styrelsen informerar” för 2021. Det blev lite av en rivstart på det nya året, där frågan om Rally Sweden hamnat mitt i blickfånget.
 
Landslagsföraren i rally, Oliver Solberg, skrev innan jul på ett tvåårskontrakt med fabriksteamet Hyundai Motorsport där han ska tävla i WRC2-klassen i Rally-VM kommande säsong. Nu är han på de första testerna.
 
Roger Engström blir tf. ordförande för Svensk Bilsport. Det stod klart efter beslut på styrelsens konstituerande möte under tisdagskvällen.
 
Svenska Bilsportförbundets ordförande Magnus Berthling har valt att avgå med omedelbar verkan.
 
Årets sista Bilsportnytt finns nu ute där året 2020 summeras av programledaren Sebastian Bourghardt tillsammans med flera kända röster och ansikten. Du ser det på SBFPlay.se, eller genom att klicka på Läs mer.
 
Nu utser Svensk Bilsports samarbetspartner, Scandic, Årets sportförälder 2020. Var med och nominera någon du tycker gör det där lilla extra. Fina priser i potten.
 
Säsongen 2021 kommer Mattias Adielsson och kartläsaren Andreas Johansson att tillsammans med M-Sport komma till start med en ny Ford Fiesta Rally2 i Rally-SM.
 
Planeringen för kommande års SM i rallycross börjar utkristallisera sig än mer. Nu är 2021-kalendern satt och klart är också att det blir en livesänd Superfinal i Arvika när SM-medaljerna ska delas ut i augusti 2021.
 
Träning på utomhusanläggningar kan fortsätta om anläggningarna kan hållas öppna på ett ur smittskyddssynpunkt säkert sätt, och om Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd följs.
 
Idrottsrörelsen får ytterligare 335 miljoner kronor i ekonomiskt stöd på grund av corona för perioden januari–februari 2021. Det meddelade regeringen tillsammans med samverkanspartierna Centerpartiet och Liberalerna under gårdagen.
 

Minnesord Börje Jönsson

(2020-12-22 09:07)
Tidigare Bilstyrelseledamoten (nuvarande Förbundsstyrelsen) Börje Jönsson lämnade oss för en tid sedan. För sin familj o sina vänner lämnar han ett stort tomrum efter sig.
 
Svensk Bilsport har beslutat sig för att satsa ytterligare tre år på Formula Nordic.
 
12

fb

 

logga 

 

 

 

 LBC-logo

  

Engelbrekts Motor 2617643_medium

  

tannre125x125

 HilmerB&T

 Reklamtryck-logo_top

YH.s färg

 Eda El o Hushallsservice

 

 

  

Postadress:
SMK Eda
Box 46
67321 Charlottenberg

Besöksadress:
Hökedalens motorstadion, Hökedalsvägen
67392 Charlottenberg

Kontakt:
Tel: 0703620771
E-post: smkeda@telia.com

Se all info